Banner 728x90

Wij gebruiken een krediethypotheek als overwaardehypotheek. De hypotheek was nooit bedoeld voor een verbouwing of voor onderhoud aan onze woning, een tweede hypotheek hebben we dus niet.

De vrijgekomen overwaarde door onze krediet- of overwaardehypotheek wordt gebruikt om een oude schuld af te lossen. De schuld in kwestie stond al even open en de geldverstrekker heeft onlangs besloten de rente flink te verhogen. Hier wilden wij dus zo snel mogelijk van af. Dat werd mogelijk gemaakt door een overwaardehypotheek te gebruiken.

De rente die wij over de krediethypotheek betalen is bijna 7% lager dan de rente die onze oude geld lening besloot te vragen. Het lijkt mij nogal begrijpelijk dat we blij zijn met deze rentestap terug. Dat is het voordeel van onderpand. Een hypotheekverstrekker doet al snel minder moeilijk om de rentehoogte.

Met een overwaardehypotheek wordt het mogelijk om flink te besparen op oude schulden. De maandlast om de hypotheek te betalen verzacht de klap op de te betalen lasten.
Voordelen

Als je een woning met overwaarde hebt, en schulden hebt, kan een overwaardehypotheek handig zijn om de openstaande schuld af te lossen met de overwaarde. Het resultaat: een lagere rente + lagere maandlast.
Nadelen

Ook al is onze maandlast lager, de onkosten van het afsluitproces van een krediethypotheek zijn niet altijd zo vriendelijk. Als we die kosten zouden omzetten naar rente, duurt het nog wel even voordat we ‘besparen’.
Deze beoordeling gaat over de hypotheekvorm ‘Overwaardehypotheek’
Overwaardehypotheek

De overwaardehypotheek is mogelijk een geschikte hypotheekvorm voor momenten waar u extra geld nodig hebt, zoals voor een verbouwing of andere grote aankoop. U benut de overwaarde van uw woning door een tweede hypotheek (bijvoorbeeld een aflossingsvrije hypotheek) of een krediethypotheek af te…
Lees meer over Overwaardehypotheek »
Hypotheek-Experts.nl – Dé expert op het gebied van Hypotheek – geld lening en andere financiële zaken.